Во Декември оваа година Patokolusvetot.mk одбележа 1 година постоење. И тоа каква година – најверојатно најлошата година за патувања и туризам, но сепак успеавме да го привлечеме вниманието на патувачите со: важни патувачки инаформации, уникатни текстови, репортажи и доживувања кои не може да се најдат на друго место, како: “Македонец во Северна Кореја – каков е животот во најизолираната држава во светот”, “На сафари во Јужна Африка”, “Мачу Пикчу – детските соништа остварени”, “Дали се исплати да се работи на брод – добри и лоши страни и случки по целиот свет”, “Јади, моли се, уживај на Бали”, “Валона на дланка – зошто треба да ја посетите”, “Хавана ми го зема срцето”, “Петра – најубавотo место на светот”, “Божиќ во Дизниленд” и уште многу други.

Оваа година засекогаш ќе остане запамтена по Covid-19 панедмијата насекаде низ светот, па така дел од најчитаните содржини на Patokolusvetot.mk се поврзани со проблемите за патувања кои ги предизвика овој смртоносен вирус, но исто така се читаа и поведри теми, како: 10 Најубави плажи во Албанија, откритието – адреналинскиот мост кај село Кожле, Бунгалови на вода во наша непосредна близина, Градот Македонија во Америка…

Ова се 10-те најчитани текстови за 2020 година, потсетете се и прочитајте ако имате нешто пропуштено:

10. Како на Малдиви – Бунгалови на вода во наша непосредна близина

Како на Малдиви – Бунгалови на вода во наша непосредна близина

9. 14 Држави во кои нема заболени од Корона вирус

14 Држави во кои нема заболени од Корона вирус

8. Посетете го адрналискиот мост кај село Кожле

Посетете го адреналинскиот мост кај село Кожле

7. Држави во кои може да патуваме во овој момент

Држави во кои може да патуваме во овој момент

6. 10 Најкорумпирани држави во светот за 2020 година

10 Најкорумпирани држави во светот за 2020 година

5. Листа на сместувачки капацитети каде може да се искористат ваучерите за туризам

Листа на сместувачки капацитети каде може да се искористат ваучерите за туризам

4. Градот Македонија во Америка – Како го добил ова име?

Градот Македонија во Америка – Како го добил ова име?

3. 10 Најубави плажи во Албанија

10 Најубави плажи во Албанија

2. Најбогатата земја во светот нема невработеност и нема даноци

Најбогатата земја во светот нема невработеност и нема даноци

  1. Единствено безвизно место во светот

Единствено безвизно место во светот

“Толку многу дестинации, а толку малку време.”