Грција – 3 Најевтини острови за летен одмор

Ако размислувате за одмор во Грција и сакате да посетите некој од островите, може да ве интересира кои острови имаат најдостапни, најевтини цени за сместување и храна. Британскиот сајт Which? направил анализа на околу 4.500...

25 Најдобри плажи во светот за 2024 година – по избор на туристите

Златни песоци, нерамни брегови, бистра сина вода - се овогодинешните победнички плажи на кои може мрзливо да уживате по цели денови или да се препуштите на подводни авантури. Најпознатиот портал за патувања “Tripadvisor” објави листа...

Посетете го најпосетуваниот град во светот за 2023 година, има директен лет од Скопје

Ако досега не сте го посетиле, тогаш испланирајте и оваа година посетете го најпосетуваниот град во светот за 2023 година. Турскиот градот кој се протега на два континети - Истанбул е град со најмногу меѓународни...

Ова се најбезбедни европски држави за вечерни прошетки

Безбедноста при патување е значаен фактори при одлука за посета на одредена држава, па добро е да се знае степенот на сигурност кој може да го очекувате на одредена дестинација. Врз основа на податоци на...

Најлошите туристи на светот се од овие 10 држави

Секоја држава има свои правила на однесување и општо прифатени манири и култура, но дали секој турист го почитува местото кое го посетува? Многу луѓе кога ќе отидат на патување, ги забораваат добрите манири...

Ова е најпосетена држава во 2023 – ја посетиле 80 милиони туристи

Туризмот дефинитивно се опорави од Корона пандемијата, која предизвика големи загуби во оваа индустрија и во 2023 ги надмина бројките од 2019 година. Во 2023 најголем број на туристи се упатиле кон една европска...

8 Најсреќни држави во Европа за 2024

Секоја година, Светската анкета на Галуп собира податоци од повеќе различни области за да процени кои се најсреќните земји во светот. Светскиот извештај за среќа се прави со доделување оценка на секоја анкетирана нација,...

Каде да патувате во 2024 година – Најдобри дестинации за посета

Новата 2024 година само што започна и веќе е време да испланирате каде ќе патувате. Ако сакате да посетите интересни дестинации со врвни знаменитости, да пробате вкусна храна, да уживате на плажа која го...

Топ 10 Најскапи и најевтини држави за живеење во 2023 година

Не е тешко да се претпостави кои се најскапи држави, но дали претпоставувате кои се најевтини држави за живеење? Колку пари ви се потребни за живот во најскапите наспроти најевтините држави на светов? Топ листите...

Топ листа на држави со најголем број на жители (Линк во живо)

Од 6 август 2023 на Youtube во секое време може да го следите порастот на населението во светот, кое се менува од секунда во секунда. Дадените бројки се според пресметките на World Population Prospects...

ПРОЧИТАЈТЕ И