Photo: Chelsea Gates/Unsplash

Албанија не е многу популарна дестинација за летување на море, како што се Грција, Црна Гора и Хрватска од нашето најблиско опкружување, но постепено и таму се развива туризмот, па да не ве изненадат урбанизираните плажите со кристално чиста, морска вода. Ако прашате локални жители, ќе ви кажат дека најубавите плажи се наоѓаат на југот на Албанија.

Погледнете 10 најубавите плажи во Албанија:

1. Ksamil

2. Jalë

3. Himera4. Dhermi

5. Borsh

6. Saranda

7. Golem

8. Orikum

9. Vlore

10. Pasqyrat

Изборот за дестинации за летување оваа година ни е прилично стеснет, но можеби ќе се одлучите за одмор на некоја од овие 10 плажи, бидејќи засега може да патуваме во Албанија.