Што смеете, а што не смеете да си земете од хотелска соба?

Постојат хотелски правила кои не треба да ги прекршите при престој, a едно од правилата е - што смеете, а што не смеете да си земете од хотелската соба. Овие правила треба да се почитуваат,...

Исхрана во лето – што да јадете, а што да избегнувате на летен одмор

Летниот период за многумина претставува омилен период од годината, но за некои претставува период во кој се соочуваат со многу мачнини, намалено ниво на енергија, појава на дехидрација, подуеност и останати симптоми кои најчесто...

Рачен багаж во авион – Што смеете, а што не смеете да носите?

Едно од најчесто поставуваните прашања пред тргнување на пат со авион е прашањето што смееме, а што не смееме да спакуваме во рачниот багаж? Освен запазување на димензиите на рачниот багаж и неговата тежина,...

Само еден човек може да патува без пасош насекаде во светот

Скоро пред секое тргнување на пат надвор од државата проверуваме дали сме го спакувале и пасошот и дали е истечена неговата важност, за да не си направиме непријатност на граничен премин и да не'...

И книгите патуваат – приклучи се на “Патувачки книги” низ светот

Светот често освен физички, го патуваме и преку книги, кои мајсторски ни доловуваат одделни места, за кои подоцна кога ќе ги посетиме, веќе имаме чувство дека ги имаме доживеано. Но...и книгите може да патуваат. За...

6 Прашања кои треба да си ги поставите ако сакате да се иселите

Пред да одлучите да го спакувате куферот за да се преселите во друга држава, треба да си ги поставите овие 6 клучни прашања, кои ќе ви помогнат во донесување на конечната одлука за преселба: 1....

Дезинфекција на личните предмети после патување

Веќе се навикнуваме на новата реалност, не знаејќи дали некогаш ќе се вратиме на стариот начин на живот. Но, животот продолжува понатаму, па мора да се прилагодиме на новите правила за заштита од смртоносниот...

Практични совети за заштита од комарци при патување

Најчесто не обрнуваме внимание на убод од комарец, но треба да се знае дека не секој убод од комарец е безопасен, впрочем комарецот е број 1 на листата на најсмртоносни живи суштества на планетава,...

Ова е најкорисната маица за патувања секаде низ светот

Сигурно ви се случило да отидете некаде во странство и да не можете да се разберете со некој локален жител. Решението на овој проблем е многу едноставно и корисно - IconSpeak е дизајн на...

“Полека умираш ако не патуваш” – Пабло Неруда

Пoчнуваш полека да умираш ако не патуваш, ако не читаш, ако не ги слушаш звуците на животот, ако не се цениш себеси.   Почнуваш полека да умираш кога си ја убиваш самодовербата, кога не прифаќаш помош од друг.   Почнуваш полека да умираш ако станеш...

ПРОЧИТАЈТЕ И