Photo: A.Petrovska www.patokolusvetot.mk

Ни претстои убав, сончев викенд идеален за прошетки на отворено. Ако сакате да ги избегнете стандардните места во Скопје за време на викенд, тогаш ви предлагаме четири места во околината на Скопје, каде може да уживате во убавата природа и во културно-историското наследство на Македонија.

1. Посетете го Аквадуктот во Визбегово:

Скопскиот аквадукт- нем сведок на вековните случувања

2. Посетете ја пештерата Врело во кањонот Матка:

Матка – еден од 10-те најубави кањони во Европа

3. Посетете го адреналинскиот мост кај село Кожле:

Посетете го адреналинскиот мост кај село Кожле

4. Посетете ја мегалитската опсерваторија Кокино:

Едно деноноќие во Кокино – на кралскиот престол

Се надеваме дека ви дадовме добра идеја за викенд-прошетка. Ви посакуваме убав, релаксиран викенд.