“The Times” – Скопје е совршена пролетна дестинација, фасцинантен град со пристапни цени...

Реномираниот британски магазин The Times објави интересен текст за нашиот главен град, поттикнувајќи ги своите читатели да го посетат Скопје бидејќи е "совршена дестинација, место што не сте ни свесни дека ви е потребно да...

12 Колоритни градови во Европа – одберете кој да го посетите

Секогаш се восхитуваме на убави фотографии од колоритни градови, повеќето од нив се наоѓаат во Европа, а за дел од нив има и директни летови од нашите аеродроми. За оваа пролет ви предлагаме да посетите...

Тајниот град во Југославија за кој знаеле само 5 луѓе – достапен за туристи

Тајниот подземен град во поранешната држава Југославија е строго чувана тајна, но денес е достапен за туристи. Граден од 1930 до 1934 година од страна на кралот Александар Караѓорѓевиќ, овој подземен град се наоѓа во...

Листа на евтини места за патувања во 2024 година, на листата е и Македонија

Каде да патувате оваа година, а да не потрошите цело богатство? При одлучување за посета на некоја дестинација влијаат повеќе фактори: место кое навистина сакаме да го посетиме, временски услови, безбедност, сместување, како и...

Скопје е една од најдобрите викенд-дестинации во Европа

Нашиот главен град Скопје е именуван меѓу најдобрите викенд дестинации во Европа. Опишан како убав, мал град со речиси никаков туризам, но евтин за посета (со просечна цена од 38 евра по лице за викенд...

Следете го патувањето на Дедо Мраз низ светот во живо

Дали знаете кога започна патувањето на Дедо Мраз и до каде е стигнат моментално? Патувањето го започна на 24 декември, а благодарение на NORAD може во живо да го пратите патешествието на најочекуваниот гостин...

Англичаните за Македонија: Европската држава со премалку туристи е најубавото место на Земјава

Во последниве години изразена е заинтересираноста на англиските туристи за посета на нашата држава, па периодов многу еминентни англиски медиуми, како Metro.co.uk,Express.co.uk и Dailymail.co.uk, објавија текстови за Македонија. Опишувајќи ја како балканска држава која во...

Интервју: “Вкусот на Македонија” (“A Taste of Macedonia”) – книга за македонски јадења која...

Листајќи по Фејсбук, во очи ми падна пост за нова книга за македонски јадења насловена “A taste of Macedonia”, чие име и насловна корица ме заинтересираа да дознаам повеќе за содржината на книгата и...

Прошетајте виртуелно низ римскиот театар во Хераклеја како во 200 година од н.е

Доживејте го римскиот театар во Хераклеја Линкестис, Битола како што бил во неговиот најсјаен период. Вратете се во 200 година од нoвата ера со Виртуелна реалност изработена од страна на KAMAi MEDIA. KAMAi MEDIA се...

Кокино – четврта најстара опсерваторија во светот според НАСА

Дали знаевте дека Кокино е една од најстарите опсерватории во целиот свет? Откриена пред малку повеќе од 20 години, во 2001 година, мегалитската опсерваторија Кокино е класифицирана од страна на НАСА како 4-та најстара...

ПРОЧИТАЈТЕ И