Photo: www.patokolusvetot.mk

Ни следуваат убави, сончеви, топли денови кога сакаме да излеземе од родниот град и да прошетаме во блиската околина или малку подалеку, а сепак да не излеземе од нашите граници и да посетиме помалку или повеќе популарни места низ Македонија. Овојпат ви предлагаме да посетите едно популарно и две помалку популарни езера во јужна, источна и северо-западна Македонија, водопади во Тетовско, спомен кула во Кумановско, како и да пробате вкусна, свежа риба во Вруток.

1. Посетете ја спомен кулата на ридот Зебрњак во близина на Куманово:

Посетете го споменикот на ридот Зебрњак во близина на Куманово

2. Посетете го езерото Сандански во Пијанечко – Малешевскиот регион:

Езерото Сандански – место за пикник, релаксација и уживање

3. Посетете ја Вратница и Вратничкото езеро:

Вратница и Вратничко езеро – скриена македонска убавина

4. Посетете ги Беловишките водопади:

Викенд прошетка – посетете го Беловиште и Беловишките водопади

5.  Посетете го Дојран:

Дојран за викенд – Зошто да не?!

6. Посетете го селото Вруток:

Во Вруток на вкусна риба, семејни викенди, пријателски дружења и историски истражувања

Ви гарантираме дека од овие прошетки ќе се вратите освежени, релаксирани и побогати со незаборавни спомени.

Уште неколку предлог места за викенд – прошетки низ Македонија (Прв дел):

Предлог места за викенд-прошетки низ Македонија