Пролетта веќе е во полн ек и се’ почести се сончеви денови и убави викенди, кои треба максимално да се искористат. Ако сакате да излезете надвор од вашиот град и да прошетате низ државава, ви предлагаме неколку убави македонски гратчиња и село во Источна, Западна и Јужна Македонија, со предлози што да посетите во нив. Овие места ќе ве оттргнат од секојдневието и ќе ви ги наполнат батериите.

 1. Посетете ги Пехчево, Берово и Делчево: 

  Недопрена Македонија – Еден викенд во Малеш – Пијанец

 2. Посетете ги Дојран и Валандово:

  Скриеното богатство – Дојран и Валандово во Мај

 3. Посетете ја Трпејца:

  Уживање во магичното зајдисонце во македонското Сен Тропе

 4. Посетете го Крушево:

  Идеален септемвриски викенд во Крушево

  Се надеваме дека ќе уживате во македонските убавини и релаксирани ќе се вратите на секојдневните обврски – нешто што ни е потребно на сите, бидејќи живееме уште една стресна година.

  Ако пак сакате да посетите интересни, нестандардни места во околината на Скопје, тогаш може да посетите некое од овие 4 места:

  Предлог места за викенд-прошетки во околината на Скопје