Првата асоцијација за Лас Вегас, освен казина на секој чекор, се репликите на скоро сите познати светски атракции, па така таму ќе најдете копија на Ајфеловата кула, египетските пирамиди и Свингата, Венеција, Статуата на Слободата… Но, дел од овие реплики изградени како хотели во кои може да престојувате, ќе најдете и во Анталија во Турција.

Во местото Лара во Анталија се изградени огромни, тематски хотели кои се реплики на познати светски места и атракции: Кремлин во Москва, Палатата Топ Капи во Истанбул, Плоштадот Сан Марко во Венеција, бродот Титаник и авион Конкорд.

Погледнете како изгледаат овие хотели, во кои може да уживате во нивниот луксузен изглед на една од најубавите плажи во Турција:

  1.  Asteria Kremlin Palace

2.  Swandor Hotels & Resorts Topkapi Palace

3. Venezia Palace Deluxe Resort Hotel 

4. Titanic Beach Lara

5. Concorde De Luxe Resort