Photo: Wynand van Poortvliet/Unsplash

Полињата со илјадници лалиња во различни бои се туристичка атракција во Холандија и секоја година ги посетуваат голем број на туристи, за да уживаат во прекрасната глетка и да споделат убави фотографии од ова доживување. Но, оваа година заради пандемијата од Covid-19 и овие полиња останаа затворени за туристите од цел свет.

Затоа, дел од холандските фармери кои работат на полињата со лалиња решиле да го искористат моментот на празните полиња и непречено да изработат порака до сите оние кои планирале да ги посетат овие полиња. На поле со лалиња напишале: “See you next year” = “Се гледаме наредната година”, a под текстот има срце од црвени лалиња:

View this post on Instagram

Due to Covid-19 travel plans has changed. Many of you were planning to travel to The Netherlands to see the flower fields in bloom. Unfortunately this isn’t possible this year. And many of you won’t see the flower field in full bloom. . This week the Dutch Daffodils family and the @tulipsinholland family teamed up to create something for all people who suppose to travel to The Netherlands. You may miss The Netherlands, but we miss you too! . This Sunday we spend with our families in the flower field to create something special for you. We headed the tulips a bit earlier to write this message. From our families to yours! . We hope that this brighten your day a bit and we hope to see you next year! Much love! ❤️ Dutch Daffodils & @tulipsinholland

A post shared by Dutch Daffodils (@dutchdaffodils) on

Пораката која ја споделиле под оваа фотографија е следна:

“Поради Covid-19 плановите за патувања се променија. Многу од вас планираа да патуваат во Холандија за да ги видат полињата со лалиња во цут. За жал, ова не е можно годинава. И многумина од вас нема да го видат цветното поле во целосен цут…

Оваа недела холандското семејство Дафодилс и @tulipsinholland се здружија за да создадат нешто за сите луѓе кои требаше да ја посетат Холандија. Можеби ви недостасува Холандија, но и вие ни недостасувате на нас!

Оваа Недела ја поминавме со семејствата во полињата со лалиња за да создадеме нешто специјално за вас. Ги отворивме лалињата малку порано за да ја напишеме оваа порака. Од нашите семејства до вашето!

Се надеваме дека ова малку ќе ви го разубави денот и се надеваме дека ќе се видиме следната година! Со многу љубов! ❤️ Холандски Дафодилс & @tulipsinholland.”

Photo: Christian Ter Maat/Unsplash