Photo: Screenshot

Прво нешто што паѓа на ум кога ќе се погледнат овие скали е дека се “скалилата до рајот”. И навистина, овие импресивни скали на прв поглед изгледаат како да водат до небото.

Скалите се високи 43 метри, се протегаат на височина од 700 метри над бездна, а ако ги искачите – ќе уживате во сензационален поглед на Алпите од врвот на Donnerkogel во Австрија, на 2000 метри надморска височина.

Изработени се од челични кабли и претставуваат најважен дел на искачувачката тура до Donnerkogel, во австрискиот ресорт Salzkammergut. Важно е да се напомене дека не се препорачуваат за почетници.

Погледнете како изгледа искачување по овие скали. Дали би се осмелиле да ги искачите?!

This is called the ‘Ladder To Heaven’ in Austria 😳(via ladanivskyy/Instagram)

Geplaatst door SportsCenter op Woensdag 15 juli 2020