Одеднаш Дизниленд веќе не е волшебен,

Париз повеќе не е романтичен,

Њујорк нема гужви,

Кинескиот ѕид веќе не е тврдина,

а Мека е празна.

Прегратките и бакнежите одеднаш станаа оружје,

а непосетувањето на родителите и пријателите стана чин на љубов.

Одеднаш сфаќате дека моќта, убавината и парите се безвредни и

дека не можат да ви го дадат кислородот за кој се борите.

Земјата (природата и животинскиот свет) го продолжува својот живот

и е прекрасно. Само луѓето ги стави во кафези.

Мислам дека Земјата ни прати порака:

” Не сте неопходни. Воздухот, земјата, водата и небото и без вас се добро.

Кога ќе излезете од кафезите запомнете дека сте мои гости. Не мои господари!”

Автор: Haroon Rashid

Уредено: Francesca Melandriu