Жителите на ова место често се срамат да го изговорат неговото име. Северно од планината е предградие на Сремска Митровица, но никој не го нарекува така. Ова место со безобразно име е изградено како елитна населба во 70-тите години на минатиот век. Жителите велат дека името го добило според струката на повеќето од луѓето кои први започнале да го населуваат – гинеколози.

Што мислат жителите за ова предградие, како го добило името и како изгледа животот во него, погледнете во видеото: