Photo: Jeison Higuita/Unsplash

Има 197 држави во светот и секоја од нив има свое знаме. Дали сте се запрашале на колку држави во светот им ги знаете знамињата?

Дали може да погодите на кои држави припаѓаат следниве 10 знамиња?

 

1.2. 3.4.5. 6. 7. 8.9. 10.

Ако се двоумите, точните одговори се:

1.Лихтенштајн, 2.Еквадор, 3.Света Луција, 4.Монако, 5.Мозамбик, 6.Тунис, 7.Свазиланд, 8.Боливија, 9.Јужен Судан, 10.Бутан.

 

За неверојатниот 6-годишен Димитар од Скопје кој ги знае сите држави во светот и нивните знамиња може да прочитате овде:

Неверојатниот 6-годишен Димитар од Скопје ги знае сите држави во светот! (ВИДЕО)