Photo: Alexander Schimmeck/Unsplash

Исто како продавниците за облека и бела техника, така и многу авионски компании имаат попусти за време на Црн Петок (Black Friday).

Петокот кој следи – 26 Ноември е Black Friday, па така не заборавајте да ги проверите цените на авионските летови на официјаните веб страни на авио компаниите како: Wizz Air, Ryanair, KLM, Lufthansa, Volotea, Vueling… бидејќи многу од нив само во текот на тој ден имаат попусти од 15, 20, па и 30% од редовната цена на авионските карти.

Попустите на авионските карти најчесто важат за летови до крајот на лето 2022.