Се навршува скоро година дена откако беше прекинато слободното и безгрижно патување низ светот, како последица на неконтролираното ширење на вирусот Covid-19 и прогласување на пандемија.

Сите патувачи низ светот веќе почнаа да кризираат за патувања, па така не останаа имуни ни Македонците кои на социјалната мрежа Twitter споделија шеговити статуси како се справуваат со овој проблем:

Се надеваме дека во 2021 ќе ја надминеме оваа криза и патувањата ќе се вратат во нормала.

Толку многу дестинации, а толку малку време…