Photos from Unsplash.com

Секојдневие ни е купување на авионски карти на Интернет, веќе скоро и да не се применува купувањето на авионска карта во туристичка агенција или канцеларија на авионската компанија, па често се случува освен купување, да треба да откажеме веќе купена карта, да смениме датум на летање или да рефундираме парични средства од откажан лет.

Во следните видеа е прикажан начинот на online справување со наведените ситуации (чекор по чекор) за авионски карти купени од авиокомпанијата Wizz Air, која има најголем број на летови од нашите аеродрoми. За секоја промена на авионска карта треба да имате ваш профил на официјалниот сајт на авиокомпанијата на кој треба да се логирате пред да направите некоја од наведените промени.

  • Како да купите Wizz Air авионска карта:
  • Како да откажете Wizz Air авионска карта:
  • Како да рефундирате или смените откажан лет на Wizz Air:
  • Како да купите авионска карта со Wizz Air кредит:

Се надеваме дека овие упатства ќе ви помогнат ако имате некоја од наведените ситуации со авионски карти.

A, на следниот линк може да прочитате кои се најдобри сајтови за пребарување на евтини авионски карти:

6 Најдобри сајтови за пребарување на евтини авионски карти