Дали може да погодите за кој град станува збор на секоја од приложените фотографии?

Патувачи, дали по еден препознатлив сегмент може да препознаете за кој град станува збор? Можеби ќе ги погодите сите градови на фотографиите, а може и ќе научите нешто ново. Одговорите се најдоле во текстот:

1.

Photo: Logan Armstrong from Unsplash.com

2.

Photo: Spencer Everett from Unsplash.com

3.

Photo: Polina Rytova from Unsplash.com

4.

Photo: Latrach Med Jamil from Unsplash.com

5.

Photo: Luca Bravo from Unsplash.com

6.

Photo: Alex Batonisashvili from Unsplash.com

7.

Photo: A. Petrovska www.patokolusvetot.mk

8.

Photo: Stefan Zahn from Unsplash.com

9.

Photo: Christoph Schulz from Unsplash.com

10.

Photo: Polina Kuzovkova from Unsplash.com

 

Одговори:

  1. Барселона, Шпанија
  2. Хавана, Куба
  3. Охрид, Македонија (Заливот на коските)
  4. Истанбул, Турција (Аја Софија)
  5. Њујорк, САД (Times Square)
  6. Батуми, Грузија (Скулптура “Али и Нино”)
  7. Крушево, Македонија (Македониум)
  8. Солун, Грција (Скулптура “The umbrellas”)
  9. Дубаи, ОАЕ (“Atlantis” Hotel)
  10. Куала Лумпур, Малезија (Menara Tower)