Која екс Југословенска република има највкусна храна? – прашува гурманскиот сајт tasteatlas.com. На овој сајт може да најдете мапи на сите држави во светот, на кои се обележани најпознатите специјалитети на секоја држава. Исто така, за секоја држава нуди предлог ресторани каде може да пробате вкусна храна, како и листа на најпопуларни мениа.

Ако сакате да пробате нови, вкусни специјалитети, тогаш не заборавајте да ја проверите мапата пред наредно патување на нова дестинација, на овој ЛИНК