Не можеме да се пофалиме со ефикасен железнички сообраќај, нo затоа други држави во Европа нудат ефикасни железнички услуги. На врвот во Европа со најквалитетен, најбрз и најточен железнички сообраќај се наоѓа Швајцарија со оценка 6,4, веднаш зад неа е Холандија со 5,7, а на трето место се наоѓа Финска со 5,5.

На самото дно на Европа е Албанија (1,2),  веднаш над неа – втора од дното е Македонија со 2,1, а едно место над е Босна и Херцеговина (2,2).

Целата мапа на Европа со ефикасност на железничкиот сообраќај може да ја погледнете овде:

Efficiency of Train Services in Europe