Photo: Screenshot Youtube video

Замислете да шетате по песок на плажа, а од едната страна да бидете опкружени со снег и од другата страна со море. Изгледа нереално и магично, но ова може да го доживеете на плажа во Јапонија.

Плажата Хокаидо (Hokkaido) се протега од западниот брег Хакуто Кајган во Тотори до источниот ‘рт Кјогамисаки во Кјото, Јапонија.

Овој природниот феномен, наречен „скапоцен мраз“ е врвно доживување за фотографите и посетителите кои доаѓаат во Хокаидо од средина на јануари до средина на февруари.