Photo: Georgy Trofimov from Unsplash.com

Одлична прилика за патување околу светот – крстарење со кое за 120 дена се посетуваат 56 дестинации на 4 континенти, а во цената се вклучени и 15 излети. Искусете го патувањето на животот и создадете незаборавни спомени.

Ова крстарење го организира МSC Cruises на крузерот MSC Poesia, а започнува од 5 јануари 2024 година и се’ уште имате време да се пријавите ако сте заинтересирани.

Крстарењето може да го започнете на едно од 4-те стартни пристаништа во Џенова и Цивитавекија во Италија, Марсеј во Франција и Барселона во Шпанија.

Дел од државите кои се посетуваат со ова крстарење се: Бразил, Занзибар, Англија, Исланд, САД, Кенија, Јужна Афирка, Шпанија, Италија, Грција, Египет.

Бесплатни излети кои се вклучени во цената:

 • Valletta, Malta: Rabat, Mosta & Mdina
 • Limassol, Cyprus: Archaeological Discovery Tour to Paphos
 • Haifa, Israel: Nazareth & Jordan River Baptismal Tour
 • Jeddah, Saudi Arabia: Jeddah: A City of Culture & History
 • Durban, South Africa: Durban Sightseeing and Gin Tasting
 • Walvis Bay, Namibia: Swakopmund & Walvis Bay City
 • Rio de Janeiro, Brazil: Sights of Rio & Sugarloaf Mountain Panorama
 • Salvador de Bahia, Brazil: Pelourinho and Salvador City
 • Castries, Saint Lucia: St Lucia Views & Pigeon Island
 • Puerto Plata, Dominican Republic: Top Ten Best
 • New York, USA: New York Highlights Drive
 • Halifax, Canada: Highlights of Halifax & Peggy’s Cove
 • Quebec, Canada: Quebec City Tour & Montmorency Falls
 • ReykjavikIceland: Panoramic of Reykjavik
 • Liverpool, United Kingdom: Classic Liverpool
Photo: Jay Bee from Unsplash.com

Цената за ова крстарење започнува од 15.000 евра по лице па нагоре и вреди да се напомене дека би чинело многу поскапо ако секоја од наведените дестинации се посетува поединечно.

Крстарењето може да го резервирате ТУКА.