TripAdvisor – американската веб страна за букирање на хотели и ресторани, ја објави листата на најдобри хотели за 2019 година, направена врз основа на милиони прегледи и мислења собрани од посетителите на овие места. Ова е 17 година по ред како се доделува оваа награда, изборот е направен од вкупно 7812 хотели и ресорти од 94 земји, оценувајќи ја нивната комплетна услуга која им ја овозможуваат на гостите.

Од листата во првите 10 – хотел кој е најблиску до нас е хотелот во Кападокија, Турција, а листата е следна:

 1. Tulemar Bungalow & Villas, Manuel Antonio, Costa Rica  
 2. Hotel Belvedere, Riccione, Italy
 3. Viroth’s Hotel, Siem Reap, Cambodia 
 4. Kenting Amanda Hotel, Hengchun, Taiwan 
 5. Hotel Alpin Spa Tuxerhof, Tux, Austria 
 6. French Quarter Inn, Charleston, United States 
 7. The Resort at Pedregal, Cabo San Lucas, Mexico 
 8. Belmond Palacio Nazarenas, Cusco, Peru 
 9. Kayakapi Premium Caves – Cappadocia, Urgup, Turkey 
 10. Hanoi La Siesta Hotel & Spa, Hanoi, Vietnam 

Останатите 15 хотели кои се најдоа на листата на Tripadvisor за 2019 година се:

 1. Golden Temple Retreat , Cambodia
 2. Quinta Jardins do Lago, funchal Portugal
 3. The OberoiRajvilas, Jaipur India
 4. Hotel Amira Istanbul, Turkey
 5. Hotel 41, London
 6. Ikos Oceania, NeaMoudania, Greece
 7. Mandapa, a Ritz-Carlton Reserve, Indonesia Ubud
 8. Nayara Springs Relais&Chateaux,Costa Rica
 9. Rosewood Mayakoba, Playa del Carmen Mexico
 10. Valle D’incanto Midscale Hotel, Gramado Brazil
 11. Hotel Spadai, Florence Italy
 12. Constance Prince Maurice, Mauritius
 13. O’Gallery Premier Hotel & Spa, Hanoi Vietnam
 14. The Nantucket Hotel & Resort, Nantucket, Massachusetts
 15. AYADA Maldives, Maguhdhuvaa, Maldives

 Tripadvisor ни даде насоки за наредни дестинации и хотелски резервации, а на нас останува да ги посетиме  и да се увериме во точноста на оваа листа.