Photo: Unsplash

Од магнет за фрижидер кој чини 8 евра до свежо месо од 89 евра, ова е една од најскапите држави во светот, ако не и најскапата – според искуството на Роберт Дачешин, светски патник кој има посетено 70 земји во светот.

Иако Швајцарија и Норвешка не заостануваат многу зад неа, сепак според Роберт најскапа држава која досега ја посетил е Финска.

Во главниот град на Финска – Хелсинки може да испиете кафе еспресо за 3 евра или чај за 3,5 евра, да изедете мал сендвич за 6,2 евра, да се почастите со една топка сладолед за 3 евра. Килограм јаболки или крушки чини 6 евра, а 1 парче смоква чини 1 евро.

Погледнете што успеа да купи Роберт за 10 евра во Финска:

А, што се купи за 10 евра во Египет погледнете овде:

Што се може да купите во Египет за само 10 евра? (Видео)