Изненадна блиска средба на мечка со три девојки – туристи, кои џогирале во “Chipinque Ecological Park” во Мексико, се случила пред два дена и е снимена на видео кое се шири на интернет.

На снимката трите жени зачудувачки успеваат да останат сосема мирни, додека мечката ја допира едната од нив, но не ја повредува. Мечката се крева и на две нозе, ја душка жената, но потоа си заминува и оваа страшна средба завршува добро за сите, односно никој не е повреден.

Видеото досега е погледнато повеќе од 2 милиони пати:

Un oso sorprendió a tres mujeres que se ejercitaban en el Parque Ecológico Chipinque. Reportan que el avistamiento ocurrió la mañana de este sábado.#Noticias28 #Nota28

Geplaatst door Noticias 28 NL op Zaterdag 18 juli 2020

 

 

За блиска средба со други диви животни во сафари парк, може да прочитате на следниот линк:

На сафари во Јужна Африка