Photo: Youtube Screenshot

Дали се сеќавате на оваа легендарна реклама на поранешната авиокомпанија ЈАТ (Jat Airways)? За жал, авиокомпанијата веќе одамна не постои (Air Srbia е легален наследник на ЈАТ, од 2013 година), но вака може да се потсетиме на неа.

Во рекламата глумат најпознатите српски јавни личности, како: Владе Дивац, Здравко Чолиќ, Ана Ивановиќ, Никола Којо, Ѓуле “Ван Гог” и уште многу други.

Колку од нив може да препознаете?