Photos from Unaplsah.com

Секогаш се восхитуваме на убави фотографии од колоритни градови, повеќето од нив се наоѓаат во Европа, а за дел од нив има и директни летови од нашите аеродроми.

За оваа пролет ви предлагаме да посетите некој од овие колоритни градови, кои со разнобојните фасади во тесни улички или покрај вода, веднаш ќе ви го подобрат расположението и каде ќе направите многу убави фотографии и незаборавни спомени:

1. Амстердам, Холандија

Photo: Gaurav Jain from Unsplash.com

2. Гдањск, Полска

Photo: Simon Hurry from Unsplash.com

3. Копенхаген, Данска

Photo: Maksym Potapenko from Unsplash.com

4. Бурано, Италија

Photo: Yiwen C from Unsplash.com

5. Истанбул (Балат), Турција

Photo: Youssef Mohamed from Unsplash.com

6. Единбург, Шкотска

Photo: Raphael Mittendorfer from Unsplash.com

7. Колмар, Франција

Photo: Marco Xu from Unsplash.com

8. Гронинген, Холандија

Photo: Alvaro Sanchez from Unsplash.com

9. Манарола (Чинкве Тере), Италија

Photo: Jenny Whitney from Unsplash.com

10. Риомаџоре (Чинкве Тере), Италија

Photo: Keval Parekh from Unsplash.com

11. Верназа (Чинкве Тере), Италија

Photo: Noah Mayer from Unsplash.com

12. Монтеросо (Чинкве Тере), Италија

Photo: Edvin Karlsson from Unsplash.com

Дали може да одберете само еден омилен?