Photo: Reddit

Дали некогаш сте помислиле како би изгледал нашиот главен град ако Македонија би била најбогата нација на овој светот? Дали би наликувал на Дубаи, Њујорк, Токио, Лондон, Сиднеј или би бил уникатен на свој начин?

Photo: Reddit

На социјалната мрежа Reddit се прикажани фотографии изработени од страна на AI (Вештачка Интелигенција) кои покажуваат како би изгледала метрополата доколку би биле најбогата нација на светот. Фотографиите биле изработени со даден опис за Скопје: “Замислете го Скопје во свет во кој Македонија е најбогатата нација на Земјата. Градот е украсен со препознатлива архитектура, напредна технологија, раскошно зеленило и блескави улици, сето тоа хармонично интегрирано со традиционалните македонски елементи.”

Сите фотографии погледнете ги овде:

Како би изгледал Скопје според AI, доколку Македонија би била најбогатата нација на светот.
byu/fuckingmacedonian inmkd

Па, дали ви се допаѓа? Дали навистина вака би изгледало нашето Скопје ако е најбогат град во светот, дали вака го замислувате ?!