Секојдневно рапидно се зголемува бројот на заразени со Корона вирусот во нашата држава, па достигнавме бројка до скоро 600 новозарзени на дневно ниво, со 5266 активни случаи, од вкупно заболени 23201 лица.

Единствен град во Македонија во кој моментално нема активни случаи на Covid-19 е Крушево. Од почетокот на епидемијата во овој град се регистрирани 20 позитивни случаи.

Како може да си поминете идеален есенски викенд во Крушево и што да посетите таму, може да прочитате овде:

Идеален септемвриски викенд во Крушево