Photos from Unsplash.com

Ако сакате вистински одмор, каде навистина ќе уживате во смиреноста на местото, тогаш погледнете ја оваа листа на 10 најмирни дестинации за одмор во светот, изработена од страна на платформата за резервирање на патувања Travelbag.

Листата е изработена според разгледување на повеќе параметри како: трошоци за хотел, просечниот број на пристигнувања на туристи, број на пешачки патеки и квалитет на воздухот.

Најмирниот град во светот, кој го завзема првото место на оваа листа е Стокхолм во Шведска, опишан како живописен и чист град.

Photo: Catalina Johnson from Unsplash.com

10 Најмирни дестинации за одмор:

  1. Стокхолм, Шведска
  2. Копенхаген, Данска
  3. Велингтон, Нов Зеланд
  4. Окленд, Нов Зеланд
  5. Перт, Австралија
  6. Мелбурн, Австралија
  7. Едингбург, Шкотска
  8. Атланта, САД
  9. Сиднеј, Австралија
  10. Пукет, Тајланд