Photo: Reddit

За која држава најчесто барате информации на Google, а да не е Македонија? На Reddit.com е објавена мапа на Европа со најпребарувани држави за секоја земја. Дали може да погодите која држава најчесто ја пребаруваме на интернет?

Most googled countries in Europe (except their own) from MapPorn

 

Според мапата, македонските граѓани најчесто ја пребаруваат Србија. Очекувано или не?

Од нашите соседи, Србите на интернет најчесто го пребаруваат Косово, Косоварите – Албанија, Бугарите – Турција, Албанците – Италија, а Грците – Германија.