Ако ви е преку глава од гужви во популарни, извикани туристички места и сакате да посетите помалку туристички актуелни места во Европа, тогаш погледнете ја оваа листа.

Мал остров во Грција, крајбрежен град во Хрватска, неизвикано место во Италија, убави плажи во Шкотска, идилично гратче во Германија и уште неколку не многу популарни, но убави места за посета, за викенд прошетка, за зимски или летен одмор – погледнете го предлогот од 10 помалку туристички места за патувања во Европа за 2023 година:

1. Љубљана, Словенија

Photo: Eugene Kuznetsov from Unsplash.com

2. Анси, Франција

Photo: Adora Goodenough from Unsplash.com

3. Теларо, Италија

Photo: Samuele Bertoli from Unsplash.com

4. Островот Сими, Грција

Photo: Dimitris Kiriakakis from Unsplash.com

5. Моншау, Германија

Photo: Arina Bondar from Unsplash.com

6. Острови Надворешни Хебриди, Шкотска

Photo: Paolo Chiabrando from Unsplash.com

7. Матера, Италија

Photo: Andreea Petruti from Unsplash.com

8. Маастрихт, Холандија

Photo: Guillaume Henrotte from Unsplasg.com

9. Сеговија, Шпанија

Photo: Diego Allen from Unsolash.com

10. Пула, Хрватска

Photo: Niels Bosman from Unsplash.com

Во видеово погледнете зашто треба да се посети секое од наведените места.

A, овде прочитајте како изгледа и колку чини престој во најголемиот хотел во поранешна Југославија, кој се наоѓа во Пула:

Повторно отворен најголемиот хотел во поранешна Југославија