Се надеваме дека ги следите и почитувате препораките за седење дома, да не се патува во овој период, како мерка за намалување на ширење на Корона вирусот, па затоа, за да не ви биде здодевно, ви предлагаме листа на музеи кои може виртуално да ги посетите.

Најпрво ќе го издвоиме нашиот Музеј на современа уметност во Скопје, кој може да го погледнете на следниов линк: тука.

Виртуелната прошетка може да ја продолжите во следниве најпознати светски музеи:

* Guggenheim Museum, New York – за посета на музејот кликнете тука.

* British Museum, London – за посета на музејот кликнете тука.

* Musée d’Orsay, Paris – за посета на музејот кликнете тука.

* National Museum of Modern and Contemporary Art, Seoul – за посета на музејот кликнете тука.

* Louvre Museum, Paris – за посета на музејот кликнете тука.

* Pergamon Museum, Berlin – за посета на музејот кликнете тука.

* Rijksmuseum, Amsterdam – за посета на музејот кликнете тука.

* Van Gogh Museum, Amsterdam – за посета на музејот кликнете тука.

* The J. Paul Getty Museum, Los Angeles – за посета на музејот кликнете тука.

* National Museum of Anthropology, Mexico City – за посета на музејот кликнете тука.

* Uffizi Gallery, Florence – за посета на музејот кликнете тука.