Маврово Photo: Архива на Патоколусветот.мк

Со мало задоцнување оваа есен – денеска падна првиот снег на планините во Македонија. Многумина му се израдуваа и споделија фотографии и видеа од побелените Маврово и Караџица.

Погледнете како полека се создава снежна покривка:

МАВРОВО:

https://www.instagram.com/p/CH3WG_rA8T1/

https://www.instagram.com/p/CH3GN0VFEe0/

https://www.instagram.com/p/CH3ESWarWlg/

КАРАЏИЦА:

https://www.facebook.com/karadzica.gc.1/videos/1268842336803156

Се надеваме дека оваа зима снегот почесто ќе паѓа, барем во нашите зимски туристички места и дека ќе имаме можност да уживаме во него.