Photo: A.Petrovska www.patokolusvetot.mk

Од охридскиот аеродромот “Св. Апостол Павле”, во период од 26 март до 28 октомври 2023 година, може да летаме до 13 дестинации, односно до 8 држави.

Список на 13-те дестинации:

 • АМСТЕРДАМ, Холандија
 • БАЗЕЛ, Швајцарија
 • БЕОГРАД, Србија
 • ДОРТМУНД, Германија
 • ГЕТВИК, Обединето Кралство
 • КАТОВИЦЕ, Полска
 • МАСТРИХТ, Холандија
 • МАЛМЕ, Шведска
 • МАНЧЕСТЕР, Обединето Кралство
 • МЕМИНГЕН, Германија
 • ВИЕНА, Австрија
 • ВАРШАВА, Полска
 • ЦИРИХ, Швајцарија

Освен авионски линии кои се одвиваат во текот на целата година, списокот содржи сезонски летови кои се активни само во летниот период, како летовите до Амстердам, Варшава, Катовице, Манчестер, Лондон и Београд.

Распоредот на летање може да го погледнете ТУКА.

A, кон кои дестинации може да летаме од Меѓународниот аеродром Скопје погледнете овде:

Скопски аеродром – сите дестинации до кои може да летаме од Скопје