Која традиционална, вкусна храна може да ја пробате во секој предел и град на нашата држава? Гурманскиот сајт Tasteatlas.com изработи мапа на најпознато, традиционално јадење за секој дел од Македонија:

Photo: www.tasteatlas.com

Исто така, Tasteatlas изработи и топ листа на 10 најпопуларни јадења во Македонија:

10. Кукурек

9. Селско месо

8. Чомлек

7. Тавче гравче

6. Сарма

5. Пастрмајлија

4. Лутеница

3. Зелник

2. Таратор

1. АЈВАР

Дали ги имате пробано сите овие вкусни јадења? Дали се сложувате со топ 10 листата?