Photo: Markus Winkler/Unsplash

Од Меѓународниот Аеродром Скопје во период од 29 октомври 2023 до 30 март 2024 година, може да летаме до 39 дестинации, односно до 22 држави.

Список на 39-те дестинации:

 • АТИНА, ГРЦИЈА
 • АЈНДХОВЕН, ХОЛАНДИЈА
 • БАЗЕЛ, ШВАЈЦАРИЈА
 • БЕОГРАД, СРБИЈА
 • БЕРЛИН, ГЕРМАНИЈА
 • БОЛОЊА, ИТАЛИЈА
 • БРАТИСЛАВА, СЛОВАЧКА
 • БРЕМЕН, ГЕРМАНИЈА
 • БРИСЕЛ, БЕЛГИЈА
 • БУДИМПЕШТА, УНГАРИЈА
 • КЕЛН, ГЕРМАНИЈА
 • КАРЛСРУЕ, ГЕРМАНИЈА
 • КОПЕНХАГЕН, ДАНСКА
 • ДОРТМУНД, ГЕРМАНИЈА
 • ФРАНКФУРТ, ГЕРМАНИЈА
 • ФРИДРИХСХАФЕН, ГЕРМАНИЈА
 • ЖЕНЕВА, ШВАЈЦАРИЈА
 • ГЕТЕБОРГ, ШВЕДСКА
 • ХАМБУРГ, ГЕРМАНИЈА
 • ИСТАНБУЛ, ТУРЦИЈА
 • ИЗМИР, ТУРЦИЈА
 • ЛОНДОН, ОБЕДИНЕТО КРАЛСТВО
 • МАЛМЕ, ШВЕДСКА
 • МАЛТА
 • МИЛАНО, ИТАЛИЈА
 • МИНХЕН, ГЕРМАНИЈА
 • НИМБЕРГ, ГЕРМАНИЈА
 • ОСЛО, НОРВЕШКА
 • ПАРИЗ, ФРАНЦИЈА
 • РИМ, ИТАЛИЈА
 • СТОКХОЛМ, ШВЕДСКА
 • САРАЕВО, БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА
 • ВЕНЕЦИЈА, ИТАЛИЈА
 • ВИЕНА, АВСТРИЈА
 • ЗАГРЕБ, ХРВАТСКА
 • ЦИРИХ, ШВАЈЦАРИЈА
 • ВАРШАВА, ПОЛСКА
 • ЉУБЉАНА, СЛОВЕНИЈА
 • ЛУКСЕМБУРГ

Распоредот на летање може да го погледнете ТУКА.