Photo: Nathan Dumlao/Unsplash

Ако сте во потрага по идеален животен сопатник, тогаш треба да обрнете внимание на листата која ја направи блогот Damajority од Карибите.

Листата на идеални животни партнери е направена со гласање на припадници на различни култури од повеќе делови на светот – Европа, Северна Америка, Канада, Африка и Карибите. При гласањето во предвид се земени повеќе фактори: смисла за хумор, љубов кон децата, поддршка, доверба, комуникација, сигурност и разбирање.

Ова е листата на 20 карипски острови каде живеат идеалните животни партнери:

 • St. Vincent & The Grenadines
 • Saint Lucia
 • Jamaica
 • Antigua & Barbuda
 • Anguilla
 • Trinidad & Tobago
 • Bahamas
 • Dominica
 • Grenada
 • British Virgin Islands
 • ABC Islands (Aruba,Bonaire,Curacao)
 • Turks & Caicos
 • Barbados
 • Monserrat
 • Cayman Islands
 • Cuba
 • Sint Marteen
 • Guadeloupe
 • Saint Kitts & Nevis
 • US Virgin Islands
Photo: Jakob Owens/Unsplash

И да не сте во потрага по ваш идеален партнер, овие острови треба да ги ставите на вашата листа за посета, веднаш ќе ве пленат со најубавата тиркизна боја на водата, долгите песочни плажи и пријателски настроен, весел народ.