Туристите низ цел свет веќе не прават секојдневни, вообичаени фотографии со туристички атракции, туку се трудат тие фотографии да бидат што поинтересни, поинвентивни или смешни.

Овие денови не може да посетиме некои од светските туристички атракции, но затоа може да се расположиме со вакви несекојдневни фотографии: