Мачу Пикчу- детските соништа исполнети

Мачу Пикчу или ,,Светиот Град на Инките“ е едно од седумте светски чуда. Изграден е во 15 век на 2.430 метри надморска височина на Андите. Век подоцна е напуштен. Сместен во планините никогаш не бил пронајден од Шпанските освојувачи и затоа претставува вистинска слика на древната цивилизација на Инките. Прв пат е откриен на светот … Continue reading Мачу Пикчу- детските соништа исполнети