Пандемијата на Covid-19 која за жал сеуште е во полн ек, ги поттикна рестораните на креативност за да можат да работат, а притоа да се придржуваат кон правилата во оваа вонредна ситуација.

Па така, кафуле во Париз ги раздвојува посетителите на препорачаната дистанца со големи, плишани мечиња кои се стратешки поставени на столчиња на кои не треба да седнат гостите. Ова е навистина несекојдневна и забавна глетка.

Други интересни решенија за социјална дистанца во угостителски објекти се:

Heute mal so ,, Abstandsnachvermessung“

Geplaatst door Cafe & Konditorei Rothe op Zaterdag 9 mei 2020

Meѓу првите ресторани кои излегоа со креативни решенија за социјална дистанца беше овој ресторан во Амстердам, кој постави карантински стакларници:

Карантински стакларници – нов вид на ресторани во Амстердам