Новата 2020 година веќе пристигна на пацифистичките острови Самоа и Кирибати.

Во главниот град на Самоа – Апиа новата година беше дочекана со спектакуларен огномет, надополнет со прослави по улиците на градот.

Самоа е држава составена од два поголеми и четири помали острови ,на кои живеат околу 200 000 жители, а Кирибати има популација од околу 120.000 жители.

Наредно, Новата 2020 година ќе пристигне на Карибите, па во Јапонија и Кина.

Потребни се 26 часови за да Новата година пристигне во сите земји на светот, т.е во сите временски зони на земјава.